Nieuws

Wij zijn er klaar voor…

Wij zijn er klaar voor…

Jan Terlouw, Marjan Minnesma, Gabriël van den Brink, Tine de Moor en alle andere sprekers, workshopbegeleiders, lokale helden, fondsen en experts kijken ernaar uit om je aanstaande zaterdag te verwelkomen in de Amersfoortse Rijtuigenloods. We gaan er samen een geweldig mooie dag van maken!

Kern met Pit: alle ballen verzamelen!
De twaalf trofee winnaars van Kern met Pit hebben er afgelopen weken alles aan gedaan om internetstemmen binnen te slepen. De vakjury heeft zich ondertussen ook beraad op de twaalf projecten. Beide resultaten tellen elk voor 50% mee voor de uiteindelijke winnaar.

Maar er is meer! Want bij de entree van het festival krijg je een balletje. Dat balletje staat voor 1 euro. En die kun je ter plekke doneren aan jouw favoriete Kern met Pit project. Vanzelfsprekend gaan de projecten er álles aan doen om jou te overtuigen dat zij jouw balletje verdienen. Want het project dat de meeste balletjes weet te verzamelen, krijgt dat bedrag keer twee meteen mee naar huis. Zorg dus dat je om 15.30 uur bij de uitreiking bent, als KNHM-voorzitter Annemarie Jorritsma de winnaar bekend maakt.

Festival in Koffietijd
Vrijdag 24 maart zijn Susan Koenen (documentairemaakster) en Erna Smeekens (Vrije Uitloop) te gast in Koffietijd. Ze vertellen over de ‘We doen het zelf wel’ tv-afleveringen én wat er allemaal te zien en te doen valt tijdens het festival. Koffietijd: RTL 4, 10.00 uur.

Uitzending compilatie festival
Op zaterdag 15 april, 13.45 uur zendt Human een compilatie uit van het festival op NPO2. Wil je de dag nog eens terugkijken, zet het in je agenda. Of vertel je netwerk erover op social media! We beloven je tegen die tijd nog even een herinnering te sturen.

Deel je visie op de toekomst van dorps- en wijkraden!
Ben je betrokken bij een burgerinitiatief of heb je plannen daartoe? Vul dan deze korte enquête in (max. 5 minuten). De resultaten worden gebruikt voor een onderzoek van de Universiteit Utrecht in opdracht van de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen, de landelijke koepelorganisatie van dorpsraden. Zij onderzoeken hoe de opkomst van burgerinitiatieven van invloed is op de rol van lokale belangenorganisaties zoals de dorps- en wijkraden.

Wil jij dat jouw initiatief ook na het festival zichtbaar blijft?
Maak dan gratis een profiel aan op de MAEX! Dit is het transactieplatform voor maatschappelijke waarde in Nederland. Al ruim 1100 initiatieven en sociale ondernemingen laten met een profiel op de MAEX zien welke waarde zij leveren voor het land, met wie ze dat doen en waar ze behoefte aan hebben. Op hun MAEX dashboard vinden initiatieven handige apps om te versterken in hun behoeften (bijvoorbeeld een doneerbutton bij behoefte aan geld) en worden ze doorverwezen naar partners, zoals naar VoorJeBuurt voor meer informatie over crowdfunding.

Benieuwd hoe een MAEX profiel eruit ziet? Bekijk bijvoorbeeld het profiel van Ecodorp Boekel, bekend van de documentaireserie van Human over burgerparticipatie.

‘We doen het zelf wel!’, zei Sacha de Ruiter
Op 25 maart vertrekt ’s ochtends een bus met 43 bewoners vanuit Lelystad naar Amersfoort. Sacha de Ruiter en haar collega-opbouwwerkers bij Welzijn Lelystad hebben de bus zelf geregeld. Daar wilden we eens meer van weten, dus hebben we haar gevraagd hoe dat is gegaan. Ben jij ook benieuwd, lees dan het interview met Sacha.

Programmatijden & plattegrond
Wil je je rustig voorbereiden op welke workshops je wilt volgen, of welke lezingen je in ieder geval bij wilt wonen? Download dan het handige programmaschema. Je vindt er alle starttijden van de workshops, lezingen en specials. Ook vind je er een plattegrond, zodat je precies weet waar wat plaatsvindt.

Inschrijven workshops via de Netwerkapp
Niks zo onhandig als lange rijen voor een registratiebalie. Daarom pakken we het digitaal aan. Inschrijven voor de workshops doe je via de Netwerkapp! Daarin staat het hele programma met alle workshops en alle tijden, zodat je niets hoeft te missen. Installeer de Netwerkapp op je telefoon en/of tablet via de AppstoreGoogleplay of Windows Phone Store. Je kunt de app natuurlijk ook alleen downloaden om je te oriënteren op het festival.

Schrijf je snel in!
Met de code WDHZW17 kun je het hele festivalprogramma bekijken, de workshops inplannen en je inschrijven. In de app zie je ook meteen alle andere deelnemers van het festival. Handig voor het netwerken!

Nog geen kaartje?
Er zijn nog kaartjes beschikbaar, maar het gaat nu wel snel! Wil je deze eerste editie van het festival niet missen, bestel dan je kaartje online. Het is ook mogelijk om aan de kassa kaarten te kopen, maar dan kost een kaartje 22 euro in plaats van 20 euro. De entree is inclusief 3 consumptiemuntjes.

    Deel: