Werken waterontharders echt en is dit bewezen?

waterontharders-happy-dropsUiteraard zijn zowel de waterontharders als HappyDrops systemen uitvoerig getest. De waterontharder test vormt het bewijs dat beide systemen effectief zijn. Zowel traditionele waterontharders als HappyDrops zijn 100% effectief.

Beide systemen zorgen er 100% zeker voor dat je huis vrij is van kalkaanslag. De werking van beide systemen is wel heel anders. Wie meer wil weten over de effectieve werking van traditionele waterontharders en die van HappyDrops systemen kan hier lezen over de vergelijking tussen mechanismen.

Waterontharder test: traditionele waterontharder

Diverse testen hebben aangetoond dat een traditionele waterontharder kalkmineralen uit het water verwijdert en natrium toevoegt. Hoe doet een waterontharder dat? De kern van een traditionele waterontharder bestaat uit harscellen. Testen hebben aangetoond dat deze harscellen, kleine bolletjes met een gemiddelde diameter van 0,3 tot 0,5 millimeter, de in het water opgeloste calcium en magnesiumdeeltjes uitwisselen tegen natrium. De harsbolletjes zijn binnen twee dagen verzadigd met calcium en magnesium. Daarom moet de waterontharder gespoeld worden met een zoutoplossing. Dit spoelen wordt ook wel regenereren genoemd.
Wat gebeurt er dan met de kalkmineralen? Die kalkmineralen worden met het spoelwater geloosd op het riool. De schoongespoelde harscellen zijn verzadigd met natrium. De waterontharder kan dus weer kalkmineralen uit het water verwijderen. Er zitten dan geen kalkmineralen meer in het water. Het water wordt dan zacht. Er kan dus ook geen kalkaanslag meer worden opgebouwd.

Waterontharder test: HappyDrops

Hoe voorkomt HappyDrops kalkaanslag? Een HappyDrops systeem maakt gebruik van het Siliphos doseersysteem. Het HappyDrops doseersysteem voegt een kleine hoeveelheid fosfaatmineralen toe aan het water. Deze mineralen gaan een natuurlijke verbinding aan met de opgeloste kalkmineralen in het water. Daardoor verliezen kalkmineralen hun plakkracht en kan er geen kalkaanslag meer ontstaan.
Waaruit bestaat de kern van dit systeem? Uit heldere Siliphos bolletjes. Deze bolletjes hebben een doorsnede van 2 cm. Het door drinkwater stroomt door het systeem en komt in contact met de bolletjes. De bolletjes geven wordt dan een kleine hoeveelheid fosfaat mineralen af.
Wat is er getest? De hoeveelheid door HappyDrops afgegeven fosfaat. Uit de testen is gebleken dat de fosfaat dosering bij een hogere watertemperatuur en een lagere stroomsnelheid toeneemt tot maximaal 5 milligram per liter water.

Bewezen werkzaamheid

Beide drinkwaterbehandelingen berusten op natuurlijke processen. Traditionele waterontharders maken water zacht door kalkmineralen uit het water te halen en natrium toe te voegen. HappyDrops lost oude kalkaanslag op en voorkomt kalkaanslag door fosfaten aan het water toe te voegen. Die fosfaten hebben tot gevolg dat de in het water opgeloste kalkmineralen hun plakkracht verliezen. Er kan dan geen kalkaanslag meer ontstaan. Testen hebben de effectieve werking van zowel traditionele waterontharders als HappyDrops aangetoond.

You may also like