Line-up

Marissa Dik &
Annette Barelds
Een woonplek voor iedereen

Marissa Dik &<br>Annette Barelds <br>Een woonplek voor iedereen

“Het kan toch niet waar zijn dat ons dorp gaat krimpen? Hoe moet dat in de toekomst?” De inwoners van Beltrum zijn op zoek naar een passende sleutel. Een uniek experiment in Nederland matcht bewoners met het juiste huis. Waarom dit de sleutel is voor een toekomstbestendig dorp, leer je in deze workshop!

Wat in Beltrum gebeurt is bijzonder. Maar wat deed de inwoners van Beltrum tot actie overgaan? En wat houdt het plan dat gemeente, woningcorporatie, KAW en de dorpsbewoners hebben gemaakt in? Dat vertellen we je. Daarna gaan we zelf aan de slag en komen we letterlijk in beweging. Jij als deelnemer kruipt in de huid van een bewoner en samen experimenteren we hoe we in ons dorp voor iedereen een passende woning kunnen creëren. Want: All you need is een passend huis!

Wie geven de workshop?
Marissa Dik en Annette Barelds werken bij KAW architecten aan projecten om woon- en leefomgevingen mooier en functioneler te maken. Daar stopt de uitdaging niet. Het gaat om de mens achter het project. Bij elke opgave stellen zij zichzelf de vraag: Voor wie doen we dit? Zij vinden het belangrijk dat een project in de praktijk werkt en niet alleen op papier tot leven komt. Een project is pas geslaagd als iedereen veilig en prettig kan wonen, in een omgeving waar hij of zij zich thuis voelt.

Marissa is adviseur en zet elke bewoner in zijn eigen kracht, zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant opstaan en creëert gezamenlijke beweging in haar projecten. Dit doet zij met een flinke dosis enthousiasme, gedrevenheid en oprechte interesse. Het project in Beltrum is één van de projecten waar Marissa op dit moment haar energie in gooit.

Annette is architect en altijd op zoek naar de perfecte mix tussen wensen, de ruimtelijke vertaling en eigenheid van een project. Haar doortastende houding en creativiteit helpen om tot de kern van de opgave te komen. Ze was in 2015 zelf betrokken bij een burgerinitiatief, de G1000 Groningen. Ook heeft zij meerdere initiatieven ondersteund tijdens haar werk bij Roeg en Roem, een kennisplatform voor dorps- en wijkontwikkeling.

http://www.kaw.nl

    Deel: